Supernova omslag.indd

Supernova

ATT TÄNDA EN SUPERNOVA
- så skapas framgångsrika evenemang

Visste du att vi i Sverige arrangerar ett stort antal evenemang som är störst i världen inom sin evenemangstyp?

Vi arrangerar världens största; skogsmässa, årliga ungdomsturnering i handboll, orienteringstävling, cykelmotionslopp, halvmaraton, fotbollscup för ungdomar i åldrarna 11 till 19 år, terränglopp samt LAN-tävling bara för att nämna ett litet urval. Vi kallar dem Supernovor.
Den svenska mötestraditionen är stark och sitter i folksjälen. Vi är dessutom erkänt duktiga på att arrangera både små och stora evenemang inom olika områden. Vi vågar påstå att utan evenemangs- och mötesindustrin skulle Sverige inte vara i närheten av att vara den nation som vi är idag.
De stora självlysande Supernovorna lyckas med en aldrig sinande kraft, samla fler besökare än sina likar att besöka evenemanget på samma tid, samma plats, år efter år. Utan Supernovorna skulle Sverige vara fattigare både ekonomiskt men också idé- och profilmässigt.

Tina Fridh, Mikael Jansson och Anders Melander har skrivit en inspirationsbok som beskriver hur supernovor skapas och vidareutvecklas. De berättar några supernovors historia och tecknar porträtt av personerna bakom de mest framgångsrika evenemangen.

Boken utkom i augusti 2014 på Liber förlag och finns att köpa på adlibris eller bokus – väl mött!

PS. Kanske kan fresta med ett litet smakprov av boken!